- גננים פלוס
- כריתת עצים
- כריתת פיקוס
כריתת עץ פיקוס
עצי הפיקוס ידועים בתור מטרד לא פשוט, השורשים, הפירות והתפשטות העץ ללא ספק עשוים להוות לנזקים רציניים. אז כמה עולה לכרות עץ פיקוס? האם ניתן לעקר אותו? האם עץ הפיקוס מוגן? מייד נענה לכם על כל השאלות וניתן לכם את האפשרות לקבל עד שלוש הצעות מחיר של כורתי עצים מוסמכים וזאת למטרת השוואת מחירים.
בואו נתחיל מההתחלה, האם עץ הפיקוס מוגן?
כן, עצי פיקוס מוגדרים בארץ כעץ מוגן. האמנם, ניתן לקבל אישור וגם התקבלו אישורים לכריתת עצי פיקוס. אז מה עושים? קודם כל באופן פרטני לעץ אשר נמצא בביתכם אתם חייבים לקבל היתר מהרשות המקומית בה אתם מתגוררים על כריתת כל עץ ולא רק פיקוס.
אבל בגלל שעצי פיקוס מוגנים אתם צריכים לקבל גם אישור מפקיד היערות המקומי (אשר לא עושה יותר מידי צרות בנוגע לכריתה של עצים בשטחים פרטיים). לאחר קבלת היתר ואישור סופי, תוכלו להמשיך ולמצוא כורת מקצועי לעבודה.
כמה עולה לכרות עץ פיקוס?
קשה לאמוד את מחיר כריתת עצי הפיקוס בגלל הגדלים השונים שלהם, השורשים העבים אשר חודרים לעומק. נוכל לתת לכם פרספקטיבה לכריתת עץ צעיר של פיקוס אשר נחשבת לכריתה (עקירת עץ מלאה) פשוטה יחסית, המחיר ינוע בין 1,200 - 2,500 ש"ח. לעומת זאת כריתה של עץ בוגר אשר מורכב הרבה יותר תנוע בין 3,000 ש"ח ויכולה להגיע גם עד כ-6,000 ש"ח.
לפני שאתם סוגרים עם כורת בטלפון, הגיעו עימו להסכמה שיגיע לביתכם ויבצע בדיקה מקיפה לבדוק שאין נזקי משנה לאחר הכריתה ולבדוק כמובן שזה כולל פינוי גזם וכל מה שקשור בדבר.
טווח עלויות לכריתת עץ פיקוס צעיר: 1350 ₪
טווח מחיר גבוה 2500 ₪
טווח מחיר נמוך 1200 ₪
איך כורתים עצי פיקוס?
כריתת עצי פיקוס מתבצעת בדרך כלל באמצעות מסורי שרשרת חזקים שפועלים על מנוע בנזין. מסור זה חזק מאוד ויכול לכרות את העץ בצורה טובה ומהירה. בשביל לעבוד בצורה בטוחה, נהוג לבצע דילול וגיזום עץ פיקוס של חלק מענפי העץ ורק לאחר מכן לגשת לכריתת הגזע וזאת על מנת להקטין את המשקל ולמנוע פגיעה של ענפים בכל האזור שמקיף את העץ.
האם ניתן לעקר עץ פיקוס מפירותיו?
אחד מן המטרדים הגדולים של עצי הפיקוס הוא הפרי שלו, העטלפים ניזונים ממנו וגרים עליו, מה שגורם לצואתן להיות בקרבת מקום ועל כל המקום, הלכלוך הרב וסכנת ההחלקה מהם גם היא גדולה מאוד ולכן נעשו המון ניסוים ומחקרים לבצע עיקור לעצי פיקוס מהפרי, האמנם המחקרים לא צלחו עד כה, אך עדיין יש תקווה עם מחקר חדש אשר מתנהל כרגע בישראל (טרם פורסמו תוצאות).
מקרים של השמדה והמתת עצי פיקוס בארץ
בישראל קיימים מספר מקרים של השמדת פיקוסים וזאת בעיקר למטרת התפתחות התחבורה, בנייה ותשתיות. למשל בתל אביב לאחרונה הוסרו בערך כ-10 עצי פיקוס למטרת בנייה של הרכבת הקלה. עוד מקרה היה בעיר סמוכה של המתת עץ פיקוס למטרת תמ"א 38 ומקרים נוספים דומים.
חשוב לציין כי המתה או השמדה הם האפשרות האחרונה, ראשית בודקים אם גיזום העץ יספיק או העתקת העץ למקום אחר (האמנם, העתקת עץ בוגר לא צולחת תמיד והוא ימות לאחר מספר ימים).